Uništili prirodno čudo i snimak objavili na internetu

Trojica muškaraca, koji su u posjeti Goblin Valleyju u Uti odvalili 200 miliona godina staru stijenu, trenutno su pod istragom nakon što se video koji prikazuje njihovo nedjelo pojavio na YouTubeu.



U opisu ispod njega stoji da se radi o Daveu Hallu, Glennu Tayloru i Dylanu Tayloru, a osim što su se njih trojica veselili svojem podvigu, sami su ga i objavili na Facebooku. Otamo je u međuvremenu uklonjen, ali sramotu (i kažnjavanje) više nisu mogli zaustaviti.

Osim što su odvaljivanjem stijene stvorili rizične uvjete za ostale posjetitelje ovog zaštićenog područja, oštetili su krajolik prepun stijena pješčenjaka koje datiraju iz perioda jure i procjenjuje se da su stare između 180 i 200 milijuna godina, piše Independent.

Nakon što se njihov video pojavio na YouTubeu vijest je stigla i do nadležnih. Jeff Rasmussen, zamjenik direktora Utah State Parks and Recreationa izjavio je za Fox13: "U pitanju je udolina prepuna ovakvih stijena koje su smještene na zemljanim platoima i sasvim je jasno da smo iznimno uznemireni što je netko uništio dio ovog prirodnog čuda koje se formiralo godinama".

Još nije poznato na koji će način ovaj trojac biti kažnjen.




zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: