Poslušajte hit 'No Woman, No Drive' i podržite prava Saudijki

Saudijski aktivist Hisham Fageeh snimio je satiričnu verziju hita Boba Marleyja 'No woman, No Cry' kako bi podržao Saudijke koje žele da im se dopusti da i one voze


Naime, Saudijska Arabija je jedina preostala država u svijetu u kojoj je ženama strogo zabranjeno da upravljaju autima, te su najhrabrije 26. listopada prosvjedovale tako što su vozile ili se slikale za volanima.

Fageeh se prosvjedu pridružio duhovitim, ali i vrlo hrabrim istupom, pa napravio veliku uslugu Saudijkama jer je video postao viralni hit pogledan čak tri milijuna puta u dva dana.

'Sjećam se kad si sjedila na stražnjem sjedalu obiteljskog automobila, sigurnih jajnika kako bi za rađanje djece spremna bila' - odgovara Fageeh u jednom od stihova Salehu al-Luhaydanu, saudijskom kleriku koji je nedavno šokirao svijet objašnjenjem zašto žene ne bi trebale voziti.

Saleh al-Luhaydan je izjavio da je 'znanost potvrđuje da vožnja automatski djeluje na jajnike tako što zdjelicu gura prema gore, te da su upravo majke koje voze krive što im djeca pate od raznih poremećaja'.

Poslušajte cijelu pjesmu ovog duhovitog aktivista i, ako to želite i imate račun na YouTubeu, ostavite ispod videa komentar i dajte podršku Saudijkama.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: