PRAVI razlog zašto je Sibir nepopularan

Tamo gdje sama priroda sprječava čovjeka u sitnim užicima, poput gutljaja iz boce piva, sigurno neće biti baš prepopularno. Sibir je takvo mjesto.



Onaj tko se nađe u Sibiru i otvori bocu piva, ili bilo kojeg drugog pića, neće imati puno vremena za uživanje u njoj. Dapače, ako uspije izvući jedan gutljaj, to se već smatra uspjehom. Naravno, ako to pokuša napraviti na svježem zraku, koji je debelo ispod ništice.

U videu kojeg prenosi English Russia, ruski mladić pokazuje upravo netom navedeno. Uspio je povući samo jedan gutljaj, prije nego li se njegova superohlađena boca pive zaledila.

U opisu videa nije navedeno kolika je temperatura zraka u trenutku snimanja, ali se superhlađenje dogodilo poprilično brzo.

Znanost kaže kako je kod superhlađenja tekućine potrebno samo izbjeći prijelomnu točku kristalizacije, a tekućina će nakon toga i dalje ostati u tekućem stanju i na temperaturama nižim od 0 stupnjeva Celzija.

Nakon toga, okidač za kristalizaciju može biti bilo kakavo protresanje, boce u ovom primjeru, ili pojava i samo jednog mjehurića zraka.







funny videos

Post A Comment:

0 comments: