Nasrtljive gusare plaše pjesmama Britney Spears!

Somalski su gusari poznati kao najopasniji u posljednjih nekoliko godina, no stručnjaci za sigurnost pronašli su im Ahilovu petu.



Svi hejteri američke pop starlete i nekadašnje teen senzacije Britney Spears možda nisu ni svjesni da imaju nešto zajedničko sa zloglasnim gusarima iz Somalije.

Rachel Owens (34) iz Škotske radi kao druga časnica na naftnim supertankerima i tvrdi da su najveći Britneyjini hitovi poput 'Oops! I Did It Again' i 'Baby One More Time' jedno od glavnih oružja protiv nasrtljivih pirata u vodama uz istočnu obalu Afrike.

Kad god uoče sumnjiva plovila u blizini, raspale Britney preko razglasa, pa tko živ, tko mrtav. 'Pripadnici našeg osiguranja izabrali su njezine pjesme jer misle da bi ih gusari mogli mrziti najviše. Ti tipovi ne mogu smisliti zapadnjačku kulturu i glazbu, tako da je Britney savršen odabir', priča Rachel za britanski Mirror.

Iako su zbog djelovanja stranih interventnih snaga na području Somalije gusari u zadnje vrijeme izgubili na snazi i odvažnosti, i dalje predstavljaju prijetnju posadama na vrlo prometnoj ruti kod istočne Afrike.

'Najplodnija' godina, kada je riječ o otmicama i iznudi otkupnina', za pirate je bila 2011. Tada su oteli 25 brodova, a za oslobađanje posada iznudili su milijune dolara.

Međunarodna je zajednica kao odgovor na područje njihova djelovanja poslala pravu armadu ratnih brodova.

Rachel kaže da je sigurnost jedan od prioriteta na brodu kojim plovi. 'U pitanju su životi mnogih ljudi te vrijedan teret. Zvučnici mogu biti upereni direktno prema piratima tako da zvukovi koji dopiru iz njih ne ometaju posadu', priča ona i dodaje da je Britneyjino revanje toliko efektno da se ne sjeća kada su zaštitari na brodu zadnji puta potegnuli vatreno oružje.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: