Ovako Pyongyang zamišlja napad na Washington

PYONGYANG - Nove provokacije stižu iz Sjeverne Koreje - na YouTubeu je objavljen video koji prikazuje kako bi izgledao raketni napad na zgrade američke Vlade u Washingtonu, uključujući Bijelu kuću i Capitol. Snimka, koja traje nešto više od 4 min, objavljena je jučer na YouTube kanalu stranice sjevernokorejske Vlade.



Na početku video prikazuje niz fotografija različitog oružja, uključujući i tešku artiljeriju i rakete te fotografije vojnih vježbi. Pred sam kraj snimke pojavljuje se prikaz ciljanja na Bijelu kuću, a potom simulirana pucnjava i eksplozija, prenosi Index. Objava ovog video očito je samo još jedna provokacija od strane Sjeverne Koreje, koja dolazi baš u trenutku velikih napetosti na Korejskom poluotoku nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a nametnulo nove sankcije Pyongyangu zbog nuklearnog testa krajem februara.

Sjeverna Koreja, otkako su joj nametnute nove sankcije, gotovo svakodnevno prijeti odmazdom i napadima ne samo na Južnu Koreju, već i na Japan i SAD. Nedavno su iz Pyongyanga zaprijetili da će izvesti nuklearni napada na SAD, a nakon toga su prekinuli i sve mirovne ugovore s Južnom Korejom. Kako piše CNN, američki vojni analitičari ipak su uvjereni da Sjeverna Koreja nije u poziciji za napad na SAD te kako sumnjaju da će se to desiti.










zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: