Plaćaju da žive kao siromašni

Emoya Estate otvorio je prvo odmaralište koje dozvoljava bogatim turistima da se ponašaju i žive kao da su siromašni. U pitanju je odmaralište koje izgleda poput favela, ali za razliku od onih pravih, turisti na raspolaganju imaju tekuću vodu, struju i bežični internet.


Međutim, ovaj turistički projekat označen je kao bez ukusa i ponižavajući prema ljudima koji nemaju drugi izbor nego da oronule kolibe zovu svojim domom.


Noć u jednoj od ovih koliba košta 80 dolara, što je nešto manje od prosječne mjesečne plate radnika u Južnoj Africi, gdje se ovo odmaralište nalazi.


Za razliku od osoba koje nemaju drugi izbor nego da žive u ovim straćarama, turisti ovog odmarališta mogu da računaju i na podno grijanje.

Emoya Estate, u čijem vlasništvu se nalazi i privatno lovište, luksuzni hotel i konferencijski centar, tvrdi da je boravak u njihovim straćarama "životno iskustvo", a na sajtu je navedeno da je idealno za tim bilding i odmor od luskuznih žurki, a gosti mogu da "uživaju" i u spoljnom toaletu.


Parafinska lampa, svijeće, radio na baterije i spoljni toalet, kao i bubanj u kojem se sprema hrana predstavljaju normalnu svakodnevicu, napominje se na sajtu.







putovanja

Post A Comment:

0 comments: