Živjeće mjesec dana sa kučićima u azilu

Eksperiment britanskog veb-dizajnera Šina Vegana kojim želi da skrene pažnju javnosti na probleme napuštenih pasa trajaće 35 dana, a počinje 5. oktobra u Mančesteru. Po dolasku u azil, Britanac će biti čipovan poput pasa lutalica, a prva četiri dana živjeće samo na vodi



Veb-dizajner Šon Le Vegan (35) iz Mančestera provešće više od mjesec dana u kavezu sa napuštenim psima u jednom azilu kako bi skrenuo pažnju javnosti na teške uslove u kojima žive psi lutalice i ujedno ohrabrio ljude da usvajaju pse umjesto da ih kupuju. Tokom 35 dana koje će provesti u azilu, Vegan će živjeti pravi pasji život.



Eksperiment počinje 5. oktobra u Mančesteru. Po dolasku u azil, Britanac će biti čipovan poput pasa lutalica. Prva četiri dana živjeće samo na vodi, a potom će dobijati obroke kao i psi. Tokom dana će imati samo sat vremena “slobode” tokom kojih će moći da ode do toaleta obavi ličnu higijenu.

- Odlazak u toalet će očigledno biti problem. Već sam smanjio unos kofeina, soli i šećera kako bih se pripremio. Zaista želim da uradim ovo kako treba. U kavez ulazim u oktobru kada počinje hladnije vrijeme, da bih pokazao šta sve životinje moraju da trpe – kaže Vegan.





zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: