Jezero Tahoe (Lake Tahoe)



Tahoe je poznato kao veliko slatkovodno jezero smješteno u Sierra Nevadi u Sjedinjenim Američkim Državama. Nalazi se na granici između Kalifornije i Nevade, zapadno od Carson Cityja. Jezero Tahoe najveće je alpsko jezero u Sjevernoj Americi čija dubina doseže do 500 metara. Po svojem volumenu navedeno je kao 26. najveće jezero u svijetu.


Tahoe je glavna turistička atrakcija u dvije države, Nevadi i Kaliforniji. Radi se o području koje se može pohvaliti velikim brojem sadržaja, među koje možemo ubrojiti nekoliko skijališta te brojnih drugih ljetnih rekreacijskih sadržaja. Možemo reći kako su snijeg i skijanje ipak značajan dio gospodarstva.


Kao što smo već spomenuli velik je dio područja posvećen turizmu, što objašnjava velik broj restorana i naravno drugih popratnih sadržaja. Tu svakako treba ubrojiti golf terene i brojne kockarnice. Što se tiče skijanja kao glavne aktivnosti tu su brojna skijališta s pogledom na jezero Tahoe.


Kada govorimo o skijanju tada treba spomenuti njih nekoliko, a to je Squaw Valley, drugo najveće skijaško područje poznato po domaćinstvu Olimpijskih igara 1960. godine. Alpine Meadows je skijaško područje srednje veličine smješteno na sjevernoj obali. Diamond Peak je malo skijaško područje koje se nalazi u blizini Nevade.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHYRsYFc_TFQaux9JmBpKBcwHgBupImhITd-S9Y6JQwwegmgm3fSA5d2-nc_wCq2VdRIb0GEhQu_De0yZTk3fsTuD92pka6GH71_JLzu4jh1NqIfcT2pARW1XvJ9OyYxdoY8z3QrRI9l0/s1600/Lake+Tahoe.jpg


Pored skijanja jezero je poznato i po brojnim vodenim sportovima od kasnog proljeća do rane jeseni. Među vodene sportove možemo uključiti parasailing, jet ski. Od drugih sadržaja tu je velik broj restorana na samoj vodi, a gdje pored hrane možete uživati u brojnim natjecanjima jedrilica i vatrometu.

Malo opasnijom aktivnosti koja nije za svakoga je zasigurno čuveno ronjenje koje se na ovom jezeru čak smatra i pomalo opasnim zbog moguće dekompresijske bolesti poznatije kao DCS. Naime ronjenje na tako visokoj nadmorskoj visini gdje se nalazi jezero, nije baš bezazleno. Samo za velike stručnjake.

http://www.toledoblade.com/image/2011/08/13/800x_b1_cCM_z_cM/Lake-Tahoe-boaters.jpg


Što se tiče aktivnijih sadržaja tu su brojne staze za planinarenje i naravno brdski biciklizam. Jedna od najpoznatijih staza zasigurno je Tahoe Rim Trail čija duljina iznosi 270 km. Za one koji žele malo više ljenčariti i pritom se malo opustiti uz kockanje tu su brojne kockarnice u gradu Statelineu.

putovanja

Post A Comment:

0 comments: