Vatogasci spasili Kineskinju koja se zaglavila između divovskih stijena

Znatiželjnu Kineskinju su vatrogasci morali spašavati jer se zaglavila između dvije divovske stijene. Ona se vjerovatno htjela ušuljati između stijena i vidjeti šta kriju te gromade.


Žena se zaglavila između kamenih gromada u turističkom gradu Mudanjiang u provinciji Heilongjiang na sjeveroistoku Kine.


Zastrašujući scenarij je imao odjeka kao film "127 sati", a temelji se na istinitoj životnoj priči o mučenju Arona Ralstona čija ruka je bila zarobljena u pukotini u kanjonu Blue John u Utahu u aprilu 2003. godine.


Pustolov, kojeg je glumio James Franco bio je napušten u izoliranoj rupi 127 sati, gdje je upao nakon što je istraživao ovo područje. Bojeći se da ću umrijeti sama, Ralston je odsjekao ruku džepnim nožoćem što je bio jedini način za bijeg, a to je ujedno i događaj koji je bio jedan od zastrašujućih scena ovog filma.


No, na svu sreću, avantura Kineskinje koja se zaglavila između dvije stijene nije imala tako strašne posljedice. Dvanaest vatrogasaca je provelo više od 20 minuta kako bi je izvukli pomoću užadi.


Žena je rekla da je pokušala proći između stijena, ali su se njene grudi zaglavile u ovom uskom prostoru.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: