Najskuplji mountain bike košta milijun dolara, presvučen je zlatom i optočen dijamantima!

Sezona vožnje na biciklima opasno se zalaufala, tako da je pravo vrijeme za isfurati nešto zbog čega će cijeli grad okretati glavu. Postoji li bolji način od zlatnog mountain bikea?


Kako biste pokazali svoju pripadnost najvišoj kasti ljudskog roda, pojedinicima koji su toliko bogati da si mogu priuštiti zlatne satove, automobile, jahte, svemirske brodove, kućne ljubimce, WC školjke i ostale perverzije, onda vam neće biti problem odvojiti koji milijunček i za zlatni mountain bike. Jer eto, koja je uopće svrha voziti se na biciklu ako on nije presvučen slojem zlata? Kaj smo, Aboridžini?


Uglavnom, tvrtka po imenu The House of Solid Gold specijalizirana je za izradu zlatnih predmeta po narudžbi, a može se reći da su suvremeni ekvivalent kralju Midi, pa tako sve što dodirnu pretvaraju (ili presvlače) zlatom. Bilo da se radi o bejbolskim lopticama, čačkalici ili mamcu za ribe (?!?!), ako imate dovoljno bibe, oni će vam to pozlatiti. Nije stoga niti čudno kako je na red došao i ekstremni “fatbike”, na kojem je kao stručni suradnik i dizajner radio svjetski poznati biciklist Dan Bull.


Svaka od 13 24K Gold Extreme Mountain Bike: The Beverly Hills Edition jedinica, koliko će ih se ukupno pustiti u prodaju, sastavljena je ručno, te presvučena slojem 24-karatnog zlata. Trebalo je ukupno 750 sati vrlo precizne galvanizacije za svaki bicikl, a u to ne ulazi vrijeme potrebno za posebne preinake i završno poliranje. Tako je logo tvrtke The House of Solid Gold, THSG, ukrašen sa 600 crnih dijamanata (ukupno 6 karata) i 500 zlatnih safira (ukupno 4,5 karata), sjedalo je presvučeno najfinijom smeđom aligatorovom kožom, a pazilo se čak i na bočicu s vodom. Ona je također presvučena zlatnim slojem, te omotana finom smeđom kožom raže.


Naravno, u svaki je bicikl laserom ugravirano ime umjetnika koji ga je uređivao, te njegov vlastiti redni broj (od 1 do 13), a potpuni popis dijelova koji se koriste pri njegovoj izradi možete pogledati na službenoj stranici. Za kraj je ostala samo još jedna mala, gotovo nebitna sitnica, a to je cijena ovakvog jednog egzotičnog komada. Ona je postavljena na točno milijun dolara (nešto više od 5 milijuna kuna), što uistinu nije neka lova kada pomislite na svo uzbuđenje i navalu adrenalina koje donosi bijeg od pomahnitale horde sugrađana u lovu na vašu zlatno-dijamantno-safirnu pilu….





zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: