The Katskhi Pillar – Stairway to Heaven

U sedmom stoljeću, redovnici sagradili samostan na vrhu prirodnog kamena stupa izvan Chiatura, Gruzija. To je bio korišten od strane Stylites - Christian asketa koji je živio na vrhu stupova da izraze svoje predanosti. To je sekta sada izumrle, no samostan je još uvijek tamo. Posjetitelji doći do vrha penjanje po 130 stopala ljestve.

Katskhi stup naglo se uzdiže 40 metara od brda središnje Gruzije i izgleda slično div klub. Njegova mitska aurom napravio je svetište od ljudi naselili ovo područje. Prije dolaska kršćanstva, stup služio kao poganski sveto mjesto za dugo vremena i bio je vjerojatno korišten za plodnost obreda.

U 4. stoljeću, Gruzija prilagođeno kršćanstvo kao državna religija, kao što je druga zemlja na svijetu nakon što je Armenija. Polako, a slijedeći opći svjetski trend, kršćanstvo zamjenjuje poganskih bogomolja s kršćanskim one učvrstiti novi skup vjerovanja. Dakle, Katskhi stup postao mjesto crkvica prvi izgrađen u 7. stoljeću.

Crkva koja se nalazi na vrhu stupa podsjeća praksa Stylites koji su ranokršćanske asketizma koji se molili na vrhu drvenim stupovima. Nakon vodstvo mnogo štovani Sveti Šimun Stylites, koji je sjedio na vrhu stup za gotovo 40 godina, te pobožni kršćani mučili svoje tijelo i svoj ​​duh devouted na njihovu vjeru.Katskhi stup nosi udarnim podsjeća na slavni grčki samostani Meteora.

Trenutno, gruzijski pravoslavne crkve gradi nova crkvica na vrhu stijene stupca, koji je postignut preko kombinacije skele na donjoj polovici, a vertigo-inducing željeza ljestava na gornjoj polovici stupa.Zemaljski ostaci vjernika, koji je umro na vrhu stupa na neutvrđenog datuma, čuvaju se u suvremenoj Crkvi zgrade. Žene ne smiju da se popne na vrh.

katskhis sveti

Katskhi Pole Rockclimbing







putovanja

Post A Comment:

0 comments: