Revolucija u auto industriji: Auto koji se sam čisti!

Predstavljen je automobil na kojem ne ostavlja prljavština ma koliko god se vi trudili, premazan je bojom koja uz pomoć super hidrofobnih i oleofilnih premaza za zaštitu, odbija vodu i ulje.



Automobilska kompanija Nissan osmislila je auto koji odbija prljavu vodu s površine auta. Riječ je o novitetu kojeg uvode, a to je premaz boje na vozilu koji uz pomoć super hidrofobnih i oleofilnih premaza za zaštitu, odbijaju vodu i ulje, tako da se prljava voda ne zadržava na autu niti ju je potrebno isprati, prenosi Business Insider.



Novitet koji je kupljen od kompanije UltraTech International Inc., još uvijek je u testiranju kako bi otkrio koliko je zapravo učinkovit pod utjecajem različitih uvjeta kao što su kiša, led i slično. Ukoliko se pokaže izvedivom, tehnologija premazivanja dovela bi do prave revolucije u automobilskoj industriji.

Pogledajte u VIDEU ovaj najnoviji izum koji će nam svima na neki način pomoći, barem što se tiče uštede vremena kojeg bi potrošili na pranje automobila. Desna strana automobila prikazanog u videu premazana je 'specijalnim premazom' koji odbija prljavštinu.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: