TATTOO MAJSTORI POSTAJU PROŠLOST?

TATTOO MAJSTORI POSTAJU PROŠLOST? Studenti osmislili 3D printer koji stvara savršene tetovaže

Tri studenta dizajna iz Francuske modificirala su MarkerBot 3D printer i to kao dio natječaja francuskog Ministarstva kulture


Ljubitelji tetovaže taj ukras na tijelu uglavnom smatraju jedinstvenim, unikatnim umjetničkim djelom koje izrađuje iskusni umjetnik - tattoo majstor. No, grupa studenata izradila je svojevrsnog robota. Točnije, printer koji na naša tijela printa tetovaže. Tako je jedan volonter postao ponosni vlasnik prvi tetovaže izašle iz printera. Na ruku je tetovirao savršeni krug.


Tri studenta dizajna iz Francuske modificirala su MarkerBot 3D printer i to kao dio natječaja francuskog Ministarstva kulture.

Pierre Emm, Piotr Widelka i Johan Da Silveira imali su na raspolaganju osam sati kako bi realizirali svoju ideju.

Krug su izabrali kako bi demonstrirali preciznost tehnologije. Naime, taj je oblik rukom najteže dovesti do savršenstva.


Iako su uspješno predstavili svoj uređaj, odlučni su u namjeri da on izađe na tržište. Kazali su kako pronaći volontera za prvu takvu tetovažu uopće nije bio problem.

Ovi mladići su na internetskoj stranici Instuctables.com dokumentirali čitav proces nastanka tetovaže te su sastavili instrukcije o tome kako transformirati svoj vlastiti 3D printer u pravog tattoo majstora.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: