Protiv prepisivanja na času

Pogledajte studente na ispitu u Bangkoku, nose papirne trake za kosu sa dva lista papira zalijepljena sa obje strane, da ne bi mogli da gledaju u sto pored, navedeno je u komentaru ispod slike koja je izazvala negativne komentare javnosti.


Univerzitet Tajlanda je smislio nov način da bi spriječio studente da prepisuju tuđe testove, patentirali su besmislene kape protiv varanja.
Studenti Univerziteta “Kasetsart” smjer agrikulture, fotografisani su na ispitu sa kapama, a slika se brzo pojavila na Facebook stranici fakulteta.
- Pogledajte studente na ispitu u Bangkoku, nose papirne trake za kosu sa dva lista papira zalijepljena sa obje strane, da ne bi mogli da gledaju u sto pored – navedeno je u komentaru ispod fotografija, prenosi Telegraf.rs.
Pored toga što su besmislene, one su i depresivne. Prema navodima “Bangkok Posta”, Univerzitet je održao konferenciju za štampu da bi objasnio da su studenti došli na ovu ideju.
- Nijedna osoba nije bila prinuđena da nosi kapu. Svi su bili sretni i mislili su da je zabavno, osjećali su se opuštenije tokom testa – rekao je predavač na odjeljenju za agrikulturu, Natadon Rungruangkitkrai.
On je dodao je da ovo ne ukazuje da studenti varaju na ispitima u ovoj školi i da mu je žao što su ljudi stvorili negativnu sliku o studentima.
Ovo je prvi put da su kape upotrijebljene, a prema “Bangkok Postu” ovo će biti i posljednji put.





zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: