Spravica koja savršeno razdvaja žumance od bjelanceta

Bilo da ste početnik ili iskusni kuhar, razdvajanje žumanceta od bjelanceta je neizbježan i pomalo aljkav posao. Zato je jedan preduzetnik sa Novog Zelanda osmislio "Yolkr", spravicu koja taj posao obavlja umjesto vas.


Inženjer mehanike po imenu Hamish Dobbie prošle godine je posmatrao svoju prijateljicu kako pokušava da razdvoji žumance od bjelanceta, i pri tom se nervira i muči.
Tako je dobio ideju da dizajnira "Yolkr", spravicu koja liči na pipetu i radi tako što "usisava" žumance iz činije sa bjelancetom. Žumance ostaje neoštećeno i lako može da se prebaci u drugu posudu.


"Nakon što je moja drugarica napravila nered i morala da povadi ljuske od jajeta iz činije, prokomentarisala je da sigurno postoji lakši način. Malo sam istraživao i osmislio nacrt za alatku koja "isisava" žumance iz bjelanceta", objasnio je Hamish Dobbie (30).
Od rađanja ideje prošlo je 10 mjeseci, a "Yolkr" je odobren od strane Agencije za prehrambene standarde i uskoro će se naći na policama britanskih prodavnica po cijeni od 18 funti (oko 22 eura).

"Trik je bio osmisliti sisaljku koja neće oštetiti žumance prilikom usisavanja. Mnoga jaja su razbijena tokom perioda testiranja. Prednosti ove sprave su čistoća i brzina", ističe Dobbie, a prenosi "Daily Mail".







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: