Provjerite koji filmovi imaju najbolje specijalne efekte ikad snimljene

http://www.index.hr/images2/ratovizvijezdascryoutube625832012.jpg

Pitajte bilo kojeg obožavatelja filmova znanstveno-fantastičnog žanra i reći će vam isto. Jedan od najvećih razloga ljubavi prema takvim filmova su sjajni specijalni efekti. Donosimo vam listu filmova s najboljim specijalnim efektima.

1) Jurski park

"Jurski park" promijenio je svijet filma specijalnim efektima čak više nego što su to napravili "Ratovi zvijezda". Kad su Spielberga uvjerili da oživi dinosaure digitalnim putem, svijet specijalnih efekata se promijenio, a Spielberg nam priuštio zaista sjajne prizore.



2) Pirati s Kariba

Iako se nekima možda čini nepravedno staviti "Pirate s Kariba" prije "Ratova zvijezda", to se mora napraviti iz barem jednog razloga. Davyj Jones je sjajno digitaliziran. Iako su mnogi mislili da glumac nosi masku u filmu, to nije točno, on je kompjuterski napravljen.



3) Ratovi zvijezda

"Ratovi zvijezda" promijenili su povijest specijalnih efekata kao što je to napravio i "Jurski park" desetak godina kasnije. Promijenili su izgled filmova ove tematike, a efekti su dosegli savršenstvo.



4) Avatar

"Avatar" je na četvrtom mjestu ove liste, a jasno je zašto. Potpuno uvjerljivi likovi u filmu, cijela džungla i sve u njoj je kompjuterski napravljeno, stoga je jasno zašto je "Avatar" toliko impresivan.



5) Transformeri

Trilogija koja će vas zadiviti ako ste ljubitelji robota i prave akcije. Navodno se na specijalnim efektima najviše radilo u "Transformersima 2", no ne zaostaju ni prvi ni treći dio.



6) "Gospodar prstenova"

Sjajni filmovi ove trilogije još su bolji zahvaljujući odličnim specijalnim efektima.



7) Istrebljivač

Film Ridleyja Scotta iz 1982. godine još uvijek oduševljava specijalnim efektima, pogotovo kad znate iz koje godine datira.



8) Rat svjetova

Kad je Steven Spielberg odlučio napraviti film o invaziji izvanzemaljaca, odmah se obratio ILM-u, koja se bavi specijalnim efektima. Potpuno uvjerljive scene rade dosta za potpuni doživljaj odličnog filma



9) Dan nezavisnosti

Ovaj film i danas u SAD-u obavezno gledaju uoči 4. srpnja. Veliki hit ostao je film koji treba pogledati, dijelom i zbog specijalnih efekata.



10) Terminator 2

Film Jamesa Camerona iz 1991. godine unaprijedio je svijet specijalnih efekata i napravio puno za filmove koji su se tek trebali snimati.









261857_1111_vampire_BR_300x250

zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: