Bizarno: Spaljuju oči zbog ljepote

Jedan od korisnika kineskog sajta tt.mop.com je slikao svoju majku kad je bila kod kozmetičara. Lice joj je prekriveno peškirom koji je onda zapaljen na mjestima koja joj pokrivaju oči



Ljudi su oduvijek preduzimali ekstremne mjere zarad zdravlja i ljepote. Banje i saloni širom svijeta pokušavaju da prodaju sve vrste preparata i tretmana, ali malo njih je čudno kaokozmetički tretman prikazan na fotografiji koja je nedavno objavljena na kineskom sajtu tt.mop.com.

Jedan od korisnika sajta je slikao svoju majku dok je bila kod kozmetičara. Lice joj je prekriveno peškirom koji je onda zapaljen na mjestima koja joj pokrivaju oči.

Ovaj postupak nije tako rijedak kao što biste mogli da pomislite. U pitanju je “huo liao”, liječenje vatrom, i rasprostranjena je forma alternativne medicine.

Podrazumijeva spremanje “tajnog eliksira” kojim se natapa peškir koji se zatim postavlja na problematično mjesto. Potom se dodaje alkohol koji se zapali i nakon nekoliko sekundi ugasi.

O blagotvornosti tretmana nema mnogo dokaza, a većina mjesta koja ga pružaju tvrde da ćete se nakon njega “osjećati sjajno”.









261857_1111_vampire_BR_300x250

zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: