Pac-Man slavi 35. rođendan

Mali žuti Pac-Man, jedan od najpoznatijih likova iz video igrica, na japansko je tržište izašao 22.5.1980. Njegov se rođendan slavi diljem svijeta. Obljetnička godina vrhunac će imati ovoga ljeta, kada u kina stiže akcijska komedija Pikseli.


U rodnom Pac-Manovom gradu Tokiju njegovi su obožavatelji ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda jer je njih više od 350 obučenih u žuto svojim tijelima kreiralo najvećeg Pac-Mana od ljudi ikada, izvijestio je Continental film, koji će film distribuirati u Hrvatskoj.


Diljem SAD-a Pac-Manov rođendan proslavit će se na 75 lokacija, dok će u Velikoj Britaniji to biti na jedinstven način - bit će lansiran u svemir, što će zabilježiti posebna GoPro kamera.


Globalnoj rođendanskoj proslavi pridružuje se Sony Pictures, pa će objaviti najnoviju kino najavu za film čija se premijera očekuje 23. srpnja, te najaviti novosti o mobilnoj igri Pixels Defense.


Po riječima kreatora Pac-Mana, Torua Iwatanija, poput ostalih autora igrica i oni su željeli stvoriti nešto trajno, no Pac-Man je nadišao njihova očekivanja i proteklih je 35 godina bilo vrlo uzbudljivo gledati kako ga svijet prihvaća kao jednog od svojih stanovnika.












zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: