Streličar pored kojeg Legolas vilenjak izgleda kao amater

Običan smrtnik koji strijele iz luka ispaljuje takvom brzinom, da Legolas vilenjak pored njega izgleda kao amater. Tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati Danas Lars Andersen.


Moderno streličarstvo u potpunosti zanemaruje neke prastare tehnike, koje su strijelce iz davnina činile vrlo ubojitim protivnicima. Ispaliti tri strijele u 1,1 sekundi zvuči suludo, zar ne? Za Larsa Andersena, to je samo stvar tehnike i vježbe.

Andersen može pogoditi metu iz bilo kojeg položaja, u pokretu, u padu, skoku, udaljenosti ili jednostavno stojeći na mjestu. Ne samo to, može okinuti čak 11 strijela zaredom prije nego prva padne nazad na tlo.


U priloženom videu možete pogledati tehniku kojom se koristi i nevjerojatnu brzinu kojom praktički "mitraljira" mete. Anderen je vlasnik i nekoliko rekorda te je najbrži streličar s nogu.

Najbrži streličar s konja je naš susjed, nevjerojatni Mađar Lajos Kassai, koji je majstor streličarstva s konja i koji ima školu za konjičko streličarstvo u Kapošvaru, nedaleko od granice.

Andersen je brži od Kassaija ako se pitate, ali ispod njegovog videa pogledajte i video Kassaijeve vještine.








zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: