Ovan misli da je pas: Naganja ovce, lovi štap i pokušava lajati

Vlasnica šestomjesečnog Jacka kaže kako sve radi kao pas i uglavnom oponaša ženku španijela Jessie. Jedino što još uvijek radi kao ovca je to da pase travu


Ovan Jack misli da je pas, a čak pokušava i lajati, piše The Sun. Vlasnica Alison Sinstadt (48) iz Shropshirea kaže kako se šestomjesečni Jack od najranijih dana druži sa ženkom španijela Jessie. Čim je počeo hodati prišao je Jessie i počeli su se intenzivno družiti.

- Jack je bio jedno od tri janjeta u okotu, što je rijetkost. Bio je prilično malen pa smo ga prenijeli u kuću i hranili ga mlijekom. Počeo je obilaziti Jessie i sada zajedno spavaju u košari na verandi - ispričala je Alison.

Kaže kako Jack uvijek slijedi devetogodišnju Jessie i u svemu je oponaša. Trči za štapom, okuplja ovce na ispaši, a čak pokušava i lajati. Kada idu u šetnju i Jack i Jessie su na povodniku.

- Ispušta neki čudan zvuk, nešto između blejanja i lajanja što zvuči jako smiješno - rekla je Alison. Dodala je kako Jack uopće ne pokazuje interes za druženje sa 'svojima' već ih tjera u kut kao pas čuvar.

- Jedino što radi kao ovca je to da pase travu. Osim toga, sve ostalo radi kao pas, a tako ga i tretiramo - rekla je Alison.


Veterinar David Howell kaže kako su ovce zapravo mnogo inteligentnije nego što ljudi misle te mogu naučiti određeno ponašanje. Objasnio je kako se većina ovaca 'vrati' na svoje ponašanje, ali ističe kako je očito da se Jacku više sviđa da bude kao pas.







zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: