Bez opekotina, plikova, posljedica: Kuhar golim rukama izvlači prženu ribu iz kipućeg ulja

Kada je od njega zatraženo da jednom rukom pomogne prilikom prženja ribe u svom porodičnom restoranu, zahtjev je shvatio doslovno.



Prem Singh, 65-godišnji kuhar iz starog dijela Delhija postao je prepoznatljiv po jedinstvenoj sposobnosti da uroni gole ruke u vrelo ulje za prženje. Redovno gura prste u duboku posudu koja se zagrijava do 200 stepeni celzijusa i odatle vadi pržene ribe, piše Daily Mail.



Nevjerovatno, ali veteran friteze kaže da nikada nije pretrpio nikakve opekotine, plikove niti je imao posljedica zbog toga što radi.

"Ovo radim već 25 godina i sve je u iskustvu. Jednom sam zaronio ruke u vruće ulje, kasnije sam to učinio ponovo i ubrzo sam shvatio da mi ono ne nanosi nikakvu štetu", rekao je Prem kojeg svake noći znatiželjni posjetioci resotrana žele gledati kako to radi.



Njegov otac otvorio je mali dućan pod nazivom Ganesh u starom Delhiju 1960. godine. Prodavali su samo prženu ribu, no s godinama, Singh se okrenuo kuhanju i drugih indijskih specijaliteta. Kako kaže, svakog dana proda preko 100 kilograma pržene ribe zahvaljujući načinu na koji je sprema.

Poslužuje i ostale indijske delicije kao što su tandoori piletina, ovčetina i kebabi.

"Uvijek se oduševim kada vidim kako izvlači ribu iz ulja - to morate vidjeti da bi povjerovali. Osim toga, hrana je vrlo ukusna", kazao je jedan stalni mušterija.

Prem se nada da će njegovi sinovi nastaviti tradiciju


zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: