Superdrveća u spektakularnim novim Vrtovima u Singapuru




Vrtovi kraj zaljeva fantastično su novo mjesto za turiste i sve znatiželjnike u Singapuru. Otvoreni su tek južni vrtovi sa superdrvećem i zračnom šetnicom



Vrtovi kraj zaljeva najnovije su "in" mjesto u Singapuru, točnije u zaljevu Marina. Službeno su otvoreni 29. lipnja, ali samo Zaljevski južni vrtovi. Prostiru se na 45 hektara, imaju 50 metara visoka solarna superdrveća i klimatizirane biome, a cijeli projekt koštao je 4,668.540.000 kuna. Cijeli vrtovi veliki su 101 hektar, a bit će ih tri.



U južnim vrtovima dva su staklena bioma "Oblačna šuma" i "Cvjetna palača", a dizajnirani su kao replika vlažne i tropske klime, mediteranske te subtropske regije. U njima su biljke i drveća iz tih područja. U želji da uvijek prikazuju život biljaka i drveća, postavljat će i različito cvijeće po sezonama u "Cvjetnoj palači", piše CNN.



Superdrveća visoka su od 25 do 50 metara, a ima ih 18. Riječ je o vertikalnim vrtovima koja krase bromelije, paprat i tropske penjačice. Dva superdrveta su povezana i zračnom šetnicom. Sve ove strukture zapravo oponašaju ekološke funkcije pravog drveća u pravom okolišu. Neka od njih imaju i solarne ćelije na krovovima zbog čega svijetle po noći.



Ovi vrtovi otvoreni su za posjetitelje od pet ujutro do 2 ujutro. Ulaz je besplatan za sve, a plaćaju se samo klimatizirani konzervatoriji te zračna šetnica. Za odrasle ulaznica za konzervatorij košta 132,50 kuna, za djecu (od 3-12 godina) 71 kuna dok ulazi na zračnu šetnicu za odrasle koštaju 24 kune, a za djecu 14.





 

putovanja

Post A Comment:

0 comments: