Odbjegla šimpanza dva sata divljala po strujnim kablovima


Jedna šimpanza pobjegla je iz zoološkog vrta na sjeveru Japana i izazvala neviđeni haos koji je trajao više od dva sata. Iz zatočeništva je pobjegla tako da se popela na jedan zid i preko telefonski i strujnih kabela ušla u grad. Srećom, Japanci su brzo reagirali i na vrijeme isključili struju u cijelom jednom kvartu Sedaija.


Napeta potjera za Chachom prikovala je pola Japana pred televizijskim uređajima, a nakon niza bezuspješnih pokušaja da na miran način privedu šimpanzu, djelatnici ZOO-a na kraju nisu imali izbora i odlučili su cijeli šou zaključiti na – teži način. Dok je Chacha visila na kabelima, netko od stručnjaka pogodio ju je strelicom u kojoj je bio jaki sedativ. Jadna šimpanza je polako počela gubiti snagu i na kraju je pala s dobrih 15-20 metara visine.


Pad su joj pokušali ublažiti tako da su ispod postaviti nekakvu zaštitnu mrežu, ali jadna šimpanza na kraju je ipak završila s nekoliko modrica i ogrebotina. Chacha je zaustavljena na samo 250 metara od zoološkog vrta, a bez struje je dva sata bilo tačno 1848 domaćinstva. – Nema straha za Chachu. Sedativ će još par dana utjecati na nju, biti će nešto sporija, ali ubrzo će opet biti ona stara – rekli su iz ZOO-a.

zanimljivosti

Post A Comment:

0 comments: